Koninklijke Harmonie Leo XIII Izegem

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


'TOETi' - repertoireDe jeugdmuzikanten zijn de laatste jaren enorm gegroeid op kwantitatief, maar ook op kwalitatief vlak wat resulteert in een uitgebreid repertoire aan muziekwerken. Naargelang de activiteit of het concert waarop er gespeeld wordt, varieert het muzikaal programma en wordt er in samenspraak met de organisatie gekeken welk soort muziek er moet worden gebracht. Meestal wordt een gevarieerd programma gevraagd dat tegelijk fris en jong klinkt en oogt, wat geheel binnen de bestaansreden van 'TOETi' ligt. Van klassiek tot de allerlaatste jongerenhits, er is voor elk publiek van elke leeftijd muziek op het lijf van 'TOETi' geschreven. Onze jeugmuzikanten blinken niet langer alleen maar uit in de typische Disney-en Studio 100-deuntjes. Ook een occasionale folktune zoals 'Lord of the dance' en vele andere muziekgenres behoren tot de mogelijkheden. Naargelang het optreden kan natuurlijk ook altijd worden geopteerd voor leuke meezingers zoals van Abba die het geheel afsluiten.


Muzikaal voorprogramma bij Leo XIII-concerten


Het grote publiek kent 'TOETi' waarschijnlijk vooral van de 3-tal werken die jarenlang bij de jaarlijkse voor- en najaarsconcerten werden gespeeld. Bij het voorjaarsconcert beperkt de rol van 'TOETi' zich nog altijd maar rond de 3 à 4-tal muziekstukken. Tijdens het traditionele najaarsconcert heeft 'TOETi' al meerdere jaren op rij een grote rol gekregen. Het volledige eerste deel is in samenwerking met Leotalic, de drumband van onze harmonie, in handen van 'TOETi'. Daar passeren een 10-tal werken de revue. Naargelang het thema van het najaarsconcert wordt voor een gevarieerde invulling gezorgd. In het najaar van 2015 werd 'The Sound of Leo XIII' op muziekliefhebbend Izegem losgelaten, in het najaar van 2016 stond alles in het teken van 'Happy Music'. Tijdens het batjesconcert verzorgt 'TOETi' traditiegetrouw ook het voorprogramma. 


Eigen concerten op jaarlijkse activiteiten


Door de jaren treedt 'TOETi' ook op, op een vast gamma van jaarlijkse concerten in opdracht van verschillende organisaties. Soms op vraag van de eigen harmonie, meestal in opdracht van externe organisaties.

Enkele van de concerten die jaarlijks terugkeren:
- Kaas-, Wijn- en Bieravond K.H. Leo XIII (eind oktober)
- Sneukelroute 'Beweging.net Izegem' (O.L.H.-Hemelvaart)
- Isotopia (varieert naargelang invulling stadsbestuur Izegem)
- ...


Ideaal voor schoolfeesten en andere jongerenactiviteiten 


In navolging van de 'vriendjesdag' die tussen 2012 en 2014 werd georganiseerd, wil 'TOETi' zich profileren als ideaal ensemble om op schoolactiviteiten of dergelijke meer gepaste muzikale animatie op kindermaat te voorzien. 'TOETi' is daarbij niet aan haar proefstuk toe, want in 2017 liet 'TOETi' zich opmerken op het schoolfeest van Heilig-Hartschool Izegem en op de officiële opening van de nieuwe kleuterafdeling van Heilige-Familieschool Bosmolens. De commentaren waren achteraf lovend. 


 

U bent hier TOETi Repertoire