Koninklijke Harmonie Leo XIII Izegem

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


'TOETi' - dirigentHuidig dirigent


Lynn Callewaert (sinds 2015)


Op het Valentijnsconcert van zaterdag 14 februari 2015 raakte bekend dat Lynn Callewaert aftredend dirigente Natalie Oosterlinck zou opvolgen als nieuwe dirigent voor het toenmalige jeugdensemble 'Luna Nueva'. Natalie koos ervoor om zich toe te leggen op haar gezin waardoor er ruimte vrij kwam aan een nieuwe dirigent om het dirigeerstokje over te nemen. De eerste repetities onder Lynn Callewaerts bewind gingen van start begin maart 2015 waarin de Harelbeekse erin slaagde om snel in de groep te integreren. Met een nieuwe stijl en nieuwe aanpak onderging het jeugdensemble van de Koninklijke Harmonie Leo XIII een grondige make-over. 

Wie is Lynn Callewaert?

Lynn is de dochter van Dirk en Claudine Callewaert-Vandenberghe en zus van Emmelie, die ook lid is van 'TOETi' en versterkt bij concerten van K.H. Leo XIII. Ze woont in Hulste (Harelbeke). Lynn behaalde in 2012 een master in geschiedenis (KU Leuven KULAK), waarna ze een specifieke lerarenopleiding Geschiedenis, Kunst en Muziek. Tussen 2013 en medio 2017 was ze praktijkassistent geschiedenis aan de KULeuven, verbonden aan de vakgroep Nieuwe Tijd. In haar laatste jaar aan de KULeuven was ze deeltijds medewerker aan het centrum voor politicologie binnen de faculteit sociale wetenschappen. Sinds begin juli 2017 is Lynn Callewaert tewerkgesteld in de CD&V-kamerfractie voor Sociale Zaken. Daarnaast is ze nog politiek actief als oppositielid binnen de gemeenteraad in Harelbeke voor CD&V.

alt


Voormalige dirigenten


Natalie Oosterlinck (2009-2014)


Jeugddirigente Natalie Oosterlinck (°27/01/1987) is in 1995 toegetreden tot onze harmonie. Ze was toen slechts 8 jaar. Natalie is zelf onze enige hoornspeelster en daarom ook erg belangrijk in het "groot muziek". In 2009 besloot ze om na haar studies het dirigeerstokje op te nemen voor het toenmalige Luna Nueva, een functie die ze tot eind 2014 bekleedde. Tijdens haar vijfjarig dirigentschap is het jeugdensemble in ledenaantal bijna verdubbeld en zette de jeugdmuzikanten mee op de kaart en begeleidde hen om na een aantal jaren door te groeien naar de K.H. Leo XIII. Natalie is van opleiding regentes, maar is als bediende actief in het bedrijfsleven.

alt


Overzicht dirigenten tot 2009


 

Geert Kesteloot Bjorn Verschoore
Marc Kerckhof Tari Verloove
Johan Ferlin Liesbeth Vandecandelaere
Kurt D'hulster Francis Bonte
Tine Van Parijs  

 


Ad interimdirigenten 


Francis Bonte (sinds 2009)


De dirigent van K.H. Leo XIII nam bij belet van een van bovenstaande dirigentes in het verleden vaak een repetitie over. Heden gebeurt het eerder uitzonderlijk dat hij nog eens tijdelijk het dirigeerstokje overneemt. Francis Bonte houdt zich voor en achter de schermen vooral bezig met zijn taak als dirigent van de voltallige harmonie.


Yves Dewachtere (sinds 2015)


 

U bent hier TOETi Dirigent