Koninklijke Harmonie Leo XIII Izegem

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


'K. H. Leo XIII' - dirigentHuidig dirigent


Francis Bonte (sinds 2005)


Francis was voor onze harmonie geen onbekende toen hij in 2005 als dirigent het stokje overnam van dirigent Hessel De Groff. Als tuba-speler was Francis een nuttige versterking van onze groep bij vele optredens. Het was penningmeester Frans Vroman die in 2005 de vraag stelde om de harmonie te versterken. Een aanbod waar hij naar eigen zeggen even moest over nadenken, maar uiteindelijk niet kon weigeren. 

Wie is Francis Bonte?

Francis Bonte is geboren op 28 september 1970. Hij is gehuwd met Evy Parmentier, met wie hij 2 kinderen heeft. Hij is woonachtig in Lendelede, waar hij ook politiekactief is en sinds 2012 in de plaatselijke gemeenteraad zetelt. Naast muziekliefhebber is hij dierenliefhebber en hevig supporter van Club Brugge. Blauw-zwart in hart en nieren, maar de groen-zwarte kleuren nemen de bovenhand. Francis volgde tijdens zijn muzikale opleiding trompet, om daarna even bariton te spelen, maar uiteindelijk bij bastuba uitkwam, een instrument die hij nu niet meer zou willen ruilen. Beroepshalve is Francis actief als boekhoudkundige en is hij administratief verantwoordelijke. 

Sinds vele jaren is Francis de bezieler van het lichtere en populaire genre in onze harmonie, en weet hij de liefde voor muziek perfect over te brengen op onze muzikanten. Als geen ander beheerst hij de kunst om zijn muzikanten perfect op tijd klaar te stomen voor een bruisend concert. Francis werkt steeds tegen de klok, tegen de deadline, maar slaagt er telkens in om alles stipt op tijd af te hebben. Francis is ook actief in andere muziekverenigingen, zo is hij ook dirigent bij de Harmonie Moed & Vlijt te Kuurne, waar ook zijn echtgenote spelend lid is.
 


 


Voormalige dirigenten


Joseph Demeurisse (1922-1924)


zie rubriek geschiedenis


Joseph Berteele (1924-1945)


zie rubriek geschiedenis


Leopold Maertens (1945-1986)


zie rubriek geschiedenis


Geert Steen (1986-1990)


zie rubriek geschiedenis


Herbert Matton (1990-1998)


zie rubriek geschiedenis


Hessel De Groff (1998-2005)


zie rubriek geschiedenis


 

U bent hier Leo XIII Dirigent