Koninklijke Harmonie Leo XIII Izegem

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


'Leotalic' - dirigent & geschiedenisHuidig druminstructeur


Hans Dewachtere (sinds 2015)


Net zoals jeugdensemble 'TOETi', heeft het 'Leotallic' dat u vandaag ziet, zijn fundamenten gelegd in het jaar 2015 toen Hans Dewachtere aan het roer kwam van enkele drumbandleden. Zowel op kwantitatief, als op kwalitatief vlak is 'Leotalic' uit zijn voegen gebarsten. 

Wie is Hans Dewachtere?

Hans Dewachtere, die geboren is in 1966 te Roeselare maar reeds enkele jaren een getogen Izegemnaar is, studeerde aan de Muziekacademie van Roeselare. Hij kreeg les van de zeer gedreven leerkracht Walter Vanbecelaere. Hij behaalde het Stadsdiploma van Roeselare voor slagwerk en de regeringsmedaille voor kamermuziek. Hij behaalde ook het einddiploma 'Marimba' met 90% aan de Stedelijke Kunstacademie te Waregem bij Jessica Peel. Tevens behaalde hij het diploma instructeur-drumband bij Fedekam, alsook het getuigschrift drumbandinstructeur bij Vlamo. Zelf is hij lid van de Koninklijke Harmonie Het Gildemuziek uit Roeselare en drumbandinstructeur van de drumband van Koninklijke Harmonie Moed en Vlijt uit Kuurne. 

alt


Voormalig druminstructeur


Dirk Stockman (1981-2014)


Dirk Stockman werd in Izegem geboren op 14 oktober 1957. Aan de Izegemse Academie voor Muziek en Woord behaalde hij diploma’s van notenleer en slagwerk (hogere graad). Hij is spelend lid van de Koninklijke Harmonie LEO XIII sinds 1965, toen hij slechts 8 jaar jong was. Het trommelkorps dat tot dan toe uit oudere spelers bestond werd in 1984 grondig onder zijn bewind voor de eerste keer grondig hervormd. Tussen 1981 en 2014 was Dirk instructeur van het trommelkorps van de harmonie, die in latere instantie de naam 'Leotallica' kreeg. Beroepshalve is Dirk uitbater van de platen- en fotografiezaak “Wenerdroom”, gelegen in de Stationsstraat 33, te 8870 Izegem. Gelegen op een boogscheut van het Leo XIII-lokaal in de Kruisstraat.

 

alt

 

 

alt

U bent hier Leotalic Dirigent & Geschiedenis