Koninklijke Harmonie Leo XIII Izegem

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte


Filmconcert
Leo XIII at The Movies 
Feat. TOETi en LeotalicBijna 4 jaar nadat Leo XIII voor het eerst met een filmconcert in de zalen kwam, laat de harmonie op zaterdag 3 maart 2018 eindelijk de langverwachte sequel op u los.

alt

Wat u mag verwachten?

Een volledig nieuw programma, maar met vertrouwde ingrediënten. U kon begin dit jaar al een korte, poëtische vooruitblik naar 'Leo XIII @ the movies' in de vorm van een nieuwjaarsbrief ontdekken, maar via deze synopsis hopen we u meer dan ooit warm te maken voor een avond vol filmmuziek. Een film zonder muziek bestaat niet. Het is de muziek die mee het verhaal schrijft. Een scenarist of regisseur is niets zonder een componist. Daar willen we via dit concert zeker nog eens bij stil staan.

Wat John Williams, Ennio Morricone en de betreurde James Horner de wereld hebben gegeven, om maar enkele namen te noemen, daar moeten we blijvend dankbaar om zijn. Deze namen passeren dan ook de revue. Maar er is natuurlijk nog zoveel meer, nog zoveel ander minder bekend talent of reeds verdrongen filmmuziek. Ook dit willen we ongeremd op u loslaten.

In tegenstelling tot vorig filmconcert in 2014, is er ook deze keer (meer) aandacht voor wat de voorbije decennia op het kleine scherm is verschenen. 31 oktober 2018 zal het exact 65 jaar geleden zijn dat de voorloper van de BRT de eerste tv-uitzendingen uitzond. In de tweede helft van de 20ste eeuw zijn er enkele muzikale tv-intro's geweest die in ons collectief geheugen gegrift staan. We frissen die samen met u terug op.

Maar er is nog zoveel meer die u moet gehoord en gezien hebben, want ook deze keer gaat de harmonie de uitdaging aan om filmmuziek te brengen bij het vertonen van LIVE-filmbeelden.

Wordt vervolgd...Leo XIII @ the movies in de zalen:
zaterdag 3 maart 2018 20:00u 
Kunstacademie Art'Iz Regio Izegem
Ticket: €10.00
Kinderen toegelatenU bent hier Home