Koninklijke Harmonie Leo XIII Izegem

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Overlijden - Herman Delbeke

E-mail Afdrukken PDF

GEWEZEN MUZIKANT OVERLEDEN OP 84-JARIGE LEEFTIJD


Afscheid van Herman Delbeke

alt

Bron: Uitvaartcentrum Snoeck Izegem (www.snoeck-izegem.be) en telefoongesprek met Roger Vanpeteghem

Op zondag 15 april 2018 is dhr. Herman Delbeke overleden. Herman is de vader van oud-muzikant Carl Delbeke en speelde net zoals zijn zoon Carl jarenlang dwarsfluit in onze harmonie. Dhr. Delbeke werd geboren te Emelgem op 1 juni 1933 en is afgelopen zondag overleden in de Izegemse Sint-Jozefskliniek. Herman laat naast zijn zoon en echtgenote Monique Veranneman nog 1 kleinkind na.

Herman Delbeke startte als kind binnen de toenmalige jeugdafdeling van K. H. Leo XIII. Hij maakte de bloeiperiode onder dirigent Leopold Maertens mee, die tussen 1945 en 1986 het dirigeerstokje sloeg. (Voor meer info over die periode: klik hier). Zijn liefde voor de dwarsfluit gaf hij jaren later door aan zijn zoon Carl, die ook dirigent Geert Steen meemaakte. Bij de oudere generatie muzikanten doet de familie Delbeke tot op vandaag zeker nog een belletje rinkelen.

Er wordt op zaterdag 21 april om 10:00u afscheid genomen in de Izegemse Heilig-Hartkerk, gelegen aan de Roeselaarsestraat 55, 8870 Izegem. Nadien wordt Herman op de stedelijke begraafplaats in de Reperstraat te Izegem (Emelgem) ten ruste gelegd. 

Het bestuur en de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Leo XIII willen de familie van Herman Delbeke veel sterkte toewensen in deze moeilijke periode. Rust zacht, Herman!


Wie het volledige overlijdensbericht eens wil nalezen, kan dit doen via deze link.


 

U bent hier Home Nieuwsblog Familienieuws Overlijden - Herman Delbeke