Koninklijke Harmonie Leo XIII Izegem

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Familienieuws

Overlijden - Nicole Breyne

E-mail Afdrukken PDF

MOEDER VAN TOETi-MUZIKANT STEVEN BREEMEERSCH OVERLEDEN OP 51-JARIGE LEEFTIJD


IN MEMORIAM

Afscheid van Nicole Breyne

alt

Bron screenshot: Uitvaartcentrum Snoeck Izegem

 

Vandaag bereikte ons het droevige nieuws dat gisteren mevr. Nicole Breyne, moeder van TOETi-muzikant Steven Breemeersch, is overleden. Nicole is ook familie van bestuurslid Marc & Christa Oosterlinck-Breemeersch & kinderen.

Nicole werd geboren te Roeselare op 24 januari 1968, en is op woensdag 3 juli op amper 51-jarige leeftijd thuis te Emelgem overleden. Nicole moest het al een tijdje opnemen tegen een ongelijke strijd die ze uiteindelijk niet kon winnen.

We herinneren Nicole als een warme vrouw die leefde voor haar gezin, maar ook Leo XIII een warm hart toedroeg. Van morele steun op concerten tot het leveren van input voor deze facebookpagina en nog zoveel meer droeg ze haar steentje bij. Vanuit het communicatieteam wensen we haar hier heel uitdrukkelijk voor te bedanken.

Van Nicole wordt in intieme kring afscheid genomen bij uitvaartcentrum Snoeck Izegem. Nicole kan er tot dinsdag 9 juli begroet worden. Er worden liefst geen bloemen of kransen gevraagd, maar u kan vrijblijvend storten op het rekeningnummer van de 'Stichting tegen Kanker' of 'Kom op tegen Kanker'.

 


Lieve Nicole

Verdorie toch...
Wat zal je gemist worden...

Ongetwijfeld zou je nu al bezig geweest zijn om het "Muziek zien met Leo XIII"-evenement te delen.
Als harmonie zijn we 'Samen Leo'. We zullen proberen om Steven zo goed mogelijk op te vangen binnen onze harmonie, daar mag je van op aan.

Rust zacht!
Het ga je goed, Nicole!

We wensen de families Breyne, Breemeersch, Demeulenaere en Cingniaert veel sterkte bij dit overlijden.


Wie het volledige overlijdensbericht eens wil nalezen, kan dit doen via deze link.


 

Overlijden - Cecile Dejonghe

E-mail Afdrukken PDF

MOEDER VAN LEO XIII-MUZIKANT JAN MESSIAEN OVERLEDEN


Afscheid van Cecile Dejonghe

alt

Bron screenshot: Rouwbrief Uitvaartcentrum Depoorter Izegem

 

Exact een jaar en drie dagen na haar echtgenoot Wilfried Missiaen is op vrijdag 26 oktober 2018 mevr. Cecile Dejonghe overleden. Cecile is de moeder van onze trouwe muzikant Jan Messiaen. Cecile werd geboren te Emelgem (Izegem) op 30 mei 1927 en is in de Izegemse deelgemeente Kachtem net zoals haar echtgenoot op 91-jarige leeftijd rustig ingeslapen in WZC Sint-Vincentius te Kachtem (Izegem).

Cecile laat 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen na. Naast warme moeder, grootmoeder en overgrootmoeder was ze beroepshalve bezieler van kledingzaak 'Ethel'. 

Er wordt op zaterdag 3 november om 10:30u afscheid genomen in de Emelgemse Sint-Pieterskerk, gelegen op het Emelgemseplein, net voorbij de brug. Nadien wordt Cecile Dejonghe overgebracht naar de stedelijke begraafplaats aan de Reperstraat te Izegem (Emelgem) waar ze na iets meer dan een jaar opnieuw wordt herenigd met haar echtgenoot. De bijzetting in de familiegrafkelder gebeurt in intieme kring.

Begin november is traditioneel een periode waarin we onze geliefden herdenken. Het bestuur en de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Leo XIII willen Jan Messiaen en zijn familie dan ook veel sterkte toewensen in deze periode van herinnering en sereniteit. Rust zacht, Cecile!


Wie het volledige overlijdensbericht eens wil nalezen, kan dit doen via deze link.


 

Geboortenieuws - Camille Compagnie

E-mail Afdrukken PDF

CAMILLE COMPAGNIE --- DOCHTER VOOR TROTSE OUDERS ELKE EN MATHYS


Welkom, Camille!

altProficiat!

Op donderdag 4 oktober 2018 is Camille Compagnie geboren. Camille is het eerste kindje van dwarsfluitiste Elke Commeene en Mathys Compagnie. De prille ouders verwelkomen hun dochter graag in hun warme nestje. Camille is een flinke baby van 55 cm groot en weegt 4.6 kg. Zowel de baby als mama Elke stellen het goed.

Het bestuur en de muzikanten van Leo XIII wensen Camille heel veel geluk toe in haar leven. Onze Leo XIII-familie is weer wat groter geworden en we hopen het dochtertje van Elke en Mathys later dan ook graag in de harmonie te verwelkomen. 

alt

Overlijden - Gerard Dewachtere

E-mail Afdrukken PDF

VADER VAN MUZIKANTEN YVES EN HANS DEWACHTERE OVERLEDEN OP 86-JARIGE LEEFTIJD


Afscheid van Gerard Dewachtere

alt

Bron: Rouwcentrum Vandecandelaere-Spruytte, Vandecandelaere en Casier

Dinsdag 2 oktober 2018 is dhr. Gerard Dewachtere overleden. Gerard werd geboren te Roeselare op 26 maart 1932 en is in zijn 86ste levensjaar in AZ Delta van ons heengegaan. Dhr. Dewachere is getrouwd met mevr. Paula Vansteenkiste, van wie hij in 2011 noodgedwongen afscheid moest nemen. Hij is tevens de vader van 4 kinderen, waaronder Yves en Leotalic-druminstructeur Hans Dewachtere en schoonvader van Birgit Corteville. Verder laat hij nog 18 kleinkinderen en Martha Espeel na, zijn steun en toeverlaat.

Gerard Dewachtere leefde voor de muziek. Hij was gewezen penningmeester en bestuurslid van de Koninklijke Fedekam West, de Federatie voor amateurblaasmuzikanten in West-Vlaanderen. Hij kreeg er de titel van Grootofficier in de Fedekam Orde. Daarnaast was hij ook bestuurder van de Roeselaarse Kiosk en stichter en oud-voorzitter van de Camhove-vrienden. De meesten onder u zullen hem echter vooral kennen als ere-voorzitter en bestuurslid van de Koninklijke Harmonie het Gildemuziek in Roeselare. Een sociaal heel geëngageerd man dus... 

Er wordt op zaterdag 6 oktober 2018 om 14:00u afscheid genomen in de decanale Sint-Michielskerk te Roeselare, gelegen op het gelijknamige Sint-Michielsplein 18. Nadien wordt zijn asurn bijgezet bij zijn vrouw op de nieuwe stedelijke begraafplaats in de Roeselaarse Groenestraat.

Het bestuur en de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Leo XIII willen de familie van Gerard Dewachtere ontzettend veel sterkte toewensen in deze periode. Onze gedachten zijn bij Hans, Birgit,Yves en de voltallige familie en vrienden. Rust zacht Gerard, het ga je goed!


Wie het volledige overlijdensbericht eens wil nalezen, kan dit doen via deze link.


 

Overlijden - Patrick Roelens

E-mail Afdrukken PDF

MUZIKANT PATRICK ROELENS ONVERWACHT OP 59-JARIGE LEEFTIJD OVERLEDEN


IN MEMORIAM

Afscheid van spelend lid Patrick Roelens

alt

Bron: Uitvaartcentrum Snoeck Izegem (www.snoeck-izegem.be)

In deze zomerse periode is K. H. Leo XIII in rouw. In de late avond van maandag 16 juli 2018 is spelend lid Patrick Roelens overleden. Patrick werd geboren te Izegem op 9 mei 1959 en getogen in Ingelmunster. Beroepshalve was Patrick als bediende actief bij netbeheerder EANDIS van regio Kortrijk. Patrick is de echtgenoot van mevr. Ann Baert, die ook regelmatig aanwezig was bij activiteiten van onze harmonie. Patrick laat naat zijn vrouw 2 kinderen en een kleinkind na, alsook zijn ouders dhr. en mevr. Raphaël Roelens en Irène Coopman.

De laatste voorjaars- en najaarsconcerten moest Patrick door zijn ziekte noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Hij was dan misschien niet meer als spelend muzikant op het podium te vinden, toch was hij wel regelmatig in het publiek aanwezig. Hij koesterde de vurige wens om zo snel mogelijk in goede gezondheid terug als klarinettist in onze harmonie te musiceren. Dit heeft hij meerdere keren herhaald, ook toen enkele bestuursleden hem recent een bezoek brachten. Het heeft helaas niet meer mogen zijn... 

alt

Een vertrouwd beeld van Patrick als klarinettist...

Er wordt op dinsdag 24 juli 2018 om 11:00u afscheid genomen in de aula van uitvaartcentrum Snoeck, gelegen in Bellevuestraat 24 te 8870 Izegem, waartoe we als harmonie zullen proberen om zo talrijk mogelijk aanwezig te zijn. Nadien wordt zijn asurn opgenomen in de warme omgeving van zijn woonst, dicht bij zijn familie.

Het bestuur en de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Leo XIII willen de familie van Patrick ontzettend veel sterkte toewensen in deze moeilijk te dragen periode. We willen hen op het hart drukken dat we de herinnering aan Patrick levendig zullen houden. Rust zacht Patrick, het ga je goed!


Wie het volledige overlijdensbericht eens wil nalezen, kan dit doen via deze link.


 

Overlijden - Jenny Maertens

E-mail Afdrukken PDF

MOEDER VAN STEFAAN EN GROOTMOEDER VAN REMIE EN EMIEL VANNIEUWENHUYSE OVERLEDEN


Afscheid van Jenny Maertens

alt

Bron: Uitvaartcentrum Snoeck Izegem (www.snoeck-izegem.be)

 

Rond kwart voor tien gisterenvoormiddag, op zondag 17 juni 2018, is mevr. Jenny Maertens overleden. Jenny is de moeder van bestuurslid Stefaan Vannieuwenhuyse en grootmoeder van Remie en Emiel Vannieuwenhuyse. Ze werd geboren te Izegem op 24 april 1934 en is er op 84-jarige leeftijd overleden in WZC De Plataan. Jenny moest op 18 september 2017 nog afscheid nemen van haar echtgenoot Jules. 9 maanden later zijn ze nu samen begonnen aan hun laatste reis. Jenny Maertens laat 2 kinderen, 4 kleinkinderen en een achterkleinkind na. 

Als geboren en getogen Izegemnaar was zij sociaal heel geëngageerd en actief in meerdere verenigingen. Haar familie kreeg een speciale plaats in haar leven. Ze was tot het concert met Marijn Devalck in 2016 trouwe bezoeker van onze concerten om haar kleinkinderen muzikaal aan te moedigen, alsook vurig bobsleesupporter voor haar kleindochter An en trotse overgrootmoeder van Alex.

We nemen afscheid van Jenny op vrijdag 22 juni, om 10:00u in de Izegemse Sint-Tillokerk, gelegen aan het Kerkplein. Na de crematie volgt om 17:00u de bijzetting van de asurn bij haar man in het urnenpark, gelegen in de Reperstraat te Emelgem.

Als webmaster dank ik in naam van mijn familie u allen voor de condolaties na het overlijden van mijn grootmoeder. Dank voor uw steun. Rust zacht, oma!


Wie het volledige overlijdensbericht wil nalezen, kan dit doen via deze link.


 

Pagina 1 van 6

U bent hier Home Nieuwsblog Familienieuws